Czekolada AMEDEI Toscano Black - gorzka extra 63% 50g

3237

Nowy produkt

Czekolada AMEDEI Toscano Black - gorzka extra 63% Powiększ

Włoska czekolada gorzka 63%

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

Ostatnie egzemplarze!

22,00 zł

brutto

Podróż Amedei zaczyna się od założycielki firmy, Cecilii Tessieri, która w małym laboratorium rzemieślniczym w miejscowości Pontedera w Toskanii, rozpoczęła swoje poszukiwania smaku doskonałego, krok po kroku, poprzez naukę, pasję, odkrywanie dawnych metod przetwarzania kakao. Droga rozwoju prowadzi do odległych miejsc skąd pochodzi kakao, gdzie firma Amedei odkryła plantacje najbardziej cenionych odmian. Jako pierwsza manufaktura włoska zdecydowała o przyjęciu filozofii pełnej kontroli nad całym łańcuchem produkcji swoich czekolad.
Surowiec wybrany przez Amedei zostaje przywożony bezpośrednio do Toskanii, gdzie przekształca się go w małe dzieła sztuki. Aby stworzyć idealne receptury najlepszych czekoladowych dzieł potrzebne są, zdaniem Cecylii Tessieri, wiedza, rygor, szacunek i zdumienie.
Wszystko zaczyna się od wyboru ziaren na najbardziej cennych, często ukrytych plantacjach kakao. Następnie kreatywność i precyzja Cecylii Tessieri przybiera kształt oryginalnych receptur. Wreszcie przychodzi czas na pracę w laboratorium, gdzie poprzez, między innymi, dobór najwyższej jakości kilku zaledwie najlepszej jakości składników, czyli ziaren kakao, cukru trzcinowego, czy mleka, owoców i orzechów powstają cenne tabliczki, praliny i kremy Amedei. 
Czekolady Amedei są najczęściej nagradzane w corocznych konkursach prestiżowej Londyńskiej Akademii Czekolady w kategorii "from bean to bar", czyli od ziarna do tabliczki. 
Czekolady Amedei posiadają certyfikat koszerności, są bezglutenowe.

Toscano Black 63% - Czekolada Amedei ciemna extra 63%. Zawartość kakao min. 63%, z dodatkiem wanilii.  
Słodzona cukrem trzcinowym, bez dodatków le cytyny sojowej, bezglutenowa, nie zawiera barwników ani sztucznych aromatów.
Cały proces jej wytwarzania odbywa się w cyklu zamkniętym - czyli od ziarna do tabliczki czekolady.
Idealna, szlachetna, wyrafinowana.

Tabliczka jest zdobywcą nagród Londyńskiej Akademii Czekolady: złotych w 2008 i 2011r oraz srebrnych 2009 i 2013r.

Składniki:  miazga kakaowa, cukier trzcinowy, masło kakaowe, wanilia. Kakao min. 63%. Może zawierać śladowe ilości orzechów, migdałów, pistacji i mleka. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu max. 18°C. Bez lecytyny sojowej, glutenu, konserwantów i sztucznych aromatów.

Wyprodukowano we Włoszech.

Masa netto: 50g

Napisz opinię

Czekoladki AMEDEI neapolitanki Selezione Porcelana - 12szt 55g


Czekoladki włoskie

Waga: 55g
Akceptuję

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.