Akashi Red Blended Whisky 0.5l 40%

1976

Nowy produkt

Akashi Red Blended Whisky 0.5l 40% Powiększ

Japońska whisky mieszana (blended)

Poj. 0.5l

Alk. 40%

Więcej szczegółów

7 Przedmioty

145,00 zł

brutto

Akashi Whisky jest produkowany w Eigashima Shuzo, pierwszej japońskiej destylarni, która uzyskała licencję na wytwarzanie whisky w 1919 roku. Akashi Red jest wywwarzana z użyciem wody o wyjątkowo doskonałej jakości. Zapewnia to jej aksamitną delikatność i pełnię aromatów. Zestawiona jest w 1/3 z destylatów jęczmiennych z dodatkiem alkoholu pochodzącego z melasy trzciny cukrowej.
Whisky Akashi jest jedyną whisky na świecie, którą produkuje Toji (mistrz w sztuce tworzenia sake), wprowadzając metodologie tworzenia sake do procesu wytwarzania whisky. Stosowana kadź destylacyjna jest mniejsza niż używana przez szkockie i inne japońskie destylarnie, co z kolei obniża poziom oleju fusel (produktu ubocznego w procesie fermentacji alkoholi). W rezultacie, whisky Akashi nie wymaga tak długiego procesu starzenia.
Akashi Red to whisky typu "blended" dojrzewająca w japońskiej beczce Shochu (amerykański dąb) przez 3 lata, w beczkach po bourbonie a następnie dodatkowo w beczkach po sherry przez okres 2 lat.


Zapach: Przyprawy i melasa, nuta białego pieprzu i trochę cytrusów.
Smak: Mocny i oleisty. Przyprawy, cynamon, wanilia, cytrusy.
Finisz: Łagodny i owocowy.
Pojemność0.5 l
Wiek dojrzewania alkoholubez deklaracji wieku (NAS)

Napisz opinię

Akashi Red Blended Whisky 0.5l 40%

Akashi Red Blended Whisky 0.5l 40%


Japońska whisky mieszana (blended)

Poj. 0.5l

Alk. 40%
Akceptuję

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.