Whisky Leksykon Smakosza wyd. III

2210

Nowy produkt

Whisky Leksykon Smakosza wyd. III Powiększ

Whisky Leksykon Smakosza autorstwa Davida Wishart'a

Autor:
David Wishart

Liczba stron: 240

Oprawa: Oprawa twarda




Więcej szczegółów

Ostatnie egzemplarze!

55,00 zł

brutto

,,Whisky. Leksykon smakosza” to książka, którą można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.
 - Celem tej książki jest pomóc Ci w poruszaniu się po tym fascynującym temacie i udostępnić pewne skróty. Profil smaku został opracowany na podstawie analizy ponad tysiąca zapisków z degustacji, stanowiąc obiektywny sposób porównania wyróżniających i istotnych cech smakowych whisky. – zaznacza na początku publikacji autor, David Wishart.
Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji. Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny – w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.

Napisz opinię

Whisky Leksykon Smakosza wyd. III

Whisky Leksykon Smakosza wyd. III


Whisky Leksykon Smakosza autorstwa Davida Wishart'a

Autor:
David Wishart

Liczba stron: 240

Oprawa: Oprawa twarda




Akceptuję

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.