

Nazwa tego rumu pochodzi od żaglowca o nazwie „Kirk and Sweeney”, który służył jako statek przemytniczy rumu między Karaibami a północno-wschodnią częścią USA na początku prohibicji.
Ten rum wytwarzany ręcznie w Republice Dominikany podlega bardzo surowym przepisom, aby nazywać się „rumem dominikańskim”. Proces rozpoczyna się od ręcznie zebranej, wysokiej jakości i czystej trzciny cukrowej. Produkt uboczny z trzciny cukrowej, "Melasa Blackstrap", jest następnie dokładnie fermentowany i destylowany. Leżakujący w beczkach z amerykańskiego dębu.
Aromat: Słodki, zrównoważony, miodowy, ziemista trzcina cukrowa, nuty wanilii, bujny dąb, karmel, suszone owoce.
Smak: Słodki nektar, nuta wanilii, drewno.
Wykończenie: Długotrwała, miękka, słodka wanilia.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów