

Japońska whisky
Alk. 40%
Poj. 0.7l
Destylarnia Helios powstała w roku 1961 i od początku produkowała rum i awamori (destylat uzyskany z ryżu, który jeszcze nie zakiełkował). Od lat 80. do roku 2001 produkowano tu whisky, jednak nie odniosła ona znaczącego sukcesu.
Kura The Whiskey to słód mieszany (lub jak mówi etykieta „czysty słód”) produkowany przez firmę Helios i butelkowany przy 40%
Zapach: Tostowany dąb z nutą mchu, kremowej cytryny i miękkiego słodu.
Smak: Brązowy cukier, znowu palony dąb (teraz z domieszką ziemistości), marmolada z limonki, melon.
Finisz: Chleb żytni i odrobina winogron.
Nagrody:- Srebro na London Spirits Competition
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów