Whisky zestawiona wyłączni z destylatow słodowych (pochodzących zarówno z Japonii jak i ze Szkocji) . Całość kupażowana jest w Japoni i poddawana dodatkowej maturacji. Whisky dojrzewa w opuszczonym długim na 361 m tunelu kolejowym, gdzie panujące idealne waunki (temparatura 15°C, wilgotność 80%) doskonale wpływają na proces dojrzewania trunku.
Ponieważ według destylarni nie wszyscy Japończycy uwielbiają smak torfu, importowane szkockie whisky są mieszane w harmonijny, zbalansowany i łagodny PURE MALT.
Zapach: Nieco szorstki, nuty toffi i waty cukrowej, nuta świeżo skoszonej trawy.
Smak: Słodki, kokosowy, pieczywo kukurydziane, ptasie mleczko, biały pieprz, gałka muszkatołowa, nuty karmelu i egzotycznych owoców.
Finisz: Długotrwały, pikantny, słodki.