

Szkocka whisky single malt z regionu Speyside (Knockando, Morayshire).
Grupa aromatów: Słodowe i wytrawne.
Alk. 43%.
Poj. 0,7 l.
Destylarnia Knockando została zbudowana przez Johna Tytlera Thomsona w 1898 roku i nosi nazwę miejscowości, w której się znajduje. W 1904 r. Destylarnia została kupiona przez W & A Gilbey, producenta ginu z Londynu, stając się częścią J & B / Grand Metropolitan w latach 60 i 70 XX wieku, a obecnie jest własnością międzynarodowej firmy Diageo. Warto również dodać, iż gorzelnia Knockando było pierwszą destylarnią w Szkocji zbudowaną z oświetleniem elektrycznym.
Trunek pochodzący z wspaniałej destylarni Knockando, która leży w pobliżu rzeki Spey. Whisky słodowa dojrzewająca 12 lat w beczkach po bourbonie.
Zapach: Jabłko, kiwi oraz białe winigrona.
Smak: Lekki, słodki z delikatną nutą kwasowości i imbiru.
Finisz: Długo wyczuwalna słodycz z nutami orzechowymi.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów