

Don Julio González nauczył się swoich umiejętności i doświadczenia w produkcji od swojej rodziny. W wieku 17 lat założył własną destylarnię. Don Julio Añejo leżakuje w małych beczkach z białego dębu przez co najmniej rok. Wydawać się może, że krótko, ale meksykański klimat znacznie przyspiesza proces dojrzewania. Añejo oznacza, że tequila osiągnęła najwyższy stopień dojrzałości. Zgodnie z prawem tequilę można destylować tylko w niektórych regionach Meksyku ze sfermentowanego soku z jednej odmiany agawy – „Agave Tequiliana Weber”. Dzięki tradycyjnej produkcji Tequila zyskuje swoją wyjątkowość.
Zapach: Intensywny, agawa.
Smak: Intensywny, pełny, z nutą mokki i czekolady.
Wykończenie: Długotrwałe.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów