Wino białe naturalnie słodkie, kwasowość 6,3 g/l, cukier > 100 g/l
Malaga D.O. (Axarquia) 2017
Winorośla 10 - 40 letnie 100% Moscatel z Alejandria
Winobranie ręczne w ostatnich dniach sierpnia. Tradycyjny proces suszenia gron: odwadniane na słońcu do odpowiedniego poziomu cukru. utrata wagi o okolo połowę.
Fermentacja w temp. 16-18oC do czasu gdy uzyska 13% Alc. Następnie proces zostaje przerwany przez obniżenie temperatury.
Przed butelkowaniem wino jest bardzo delikatnie filtrowane.
Piękna złota barwa z zielonymi re eksami. Bardzo złożone, aromaty białych kwiatów, miodu, pigwy i owoców tropikalnych. Na podniebieniu świeże, potężne, z wspaniałym balansem między słodyczą a kwasowością, długie i przyjemne w piciu.
Wino idealne do lodów, czekolady, sałatek sushi, foie gras, niebieskich serów, kwaśnych owoców.
Potencjał starzenia ponad 5 lat.
Wybrane przez Lufthansa linie lotnicze do serwowania w First Class.
Złoty Medal: Premios Arribe
Złoty Medal: Premios Mezquita
90 punktów: Guia Proensa