

Polskie wino musujące produkowane metodą szampańską
Alk. 13%
Poj. 0.75l
GostArt – wino gronowe, musujące, delikatnie wytrawne wyprodukowane metodą wtórnej fermentacji zachodzącej w butelce, oznacza to że bombelki powstają w sposób naturalny nie są wtłaczane do butelek jak to ma miejsce w przypadku większości win musujących.
Metoda ta charakteryzuje jedynie szampany francuskie i wina musujące w hiszpani (cava).
Doskonałe białe wino musujące zrobione metodą szampańską z ciemnych winogron Pinot Noir. Produkowane w Polsce w regionie Lubuskim. Posiada subtelny, zrównoważony charakter, okrągły i głęboki smak. Solidna struktura, nuty czerwonych owoców, młodej truskawki i cytrusów oraz dobra, orzeźwiająca kwasowość.
Doskonałe pasuję do sałatek i ryb.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów