Hudson Baby jest pierwszą legalną whisky produkowaną w Nowym Jorku w dolinie rzeki Hudson od czasów prohibicji. Jest dwukrotnie destylowana i wytwarzana w 100% z ziarna kukurydzy, następnie starzona przez klikanaście lat w beczkach z dębu amerykańskiego.
Jest to jeden z najstarszych tego typu trunków pochodzących z USA.
W celu zapewnienia doskonałego kontaktu cieczy z drewnem - cały proces wspomagany jest przez dźwięk wydobywający się z ustawionych w pobliżu beczek silnych głośników basowych tzw "sonically matured".
Każda butelka jest następnie ręcznie napełniona, woskowana i numerowana, bez użycia filtracji.
Zapach: Mocna wanilia, nuty dębu, popcorn i kruszone migdały.
Smak: Marcepan i kandyzowany imbir, z grubą warstwą karmelu. Po chwili rozwijają się nuty pikantnych przypraw.
Finisz: Czekoladowe orzeszki ziemne, masło kukurydziane i lekka glazura miodu.
Trunek zdobył kilka wyróżnień i nagród między innymi :
- Srebro na Worldwide Whiskey w 2010 roku.
- Srebro w American Distillers Institute w 2009 roku.
- Srebro na New York Food & Wine Classic w 2010 roku