.
Polecane produkty
Opis:
-
AOC Calvados – To jabłka z rejonu Calvados, które poddawane procesowi destylacji ciągłej z użyciem destylatora kolumnowego.
-
AOC Calvados Pays d'Auge –Trunek najwyższej jakości. Jabłka z Pays d'Auge podwójnie destylowane w miedzianym alembiku.
-
AOC Calvados Domfrontais – Trunek z 30% dodatkiem destylatu gruszkowego z regionu Domfrontais, który poddawany jest procesowi kolumnowej destylacji ciągłej.
-
Pommeau – To słodkie i harmonijne połączenie 2/3 moszczu jabłkowego i 1/3 calvados leżakujące w beczce. Trunek produkowany przez wieki przez rolników w Normandii.
-
Fermier Calvados – Trunek produkowany tradycyjny, rolny sposób. Cały proces od zbioru jabłek do powstania calvadosu wykonywany jest w gospodarstwie uwzględniając wymogi najwyższej jakości.
-
Fine – Trunek leżakował przez minimum 2 lata w dębowych beczkach.
-
Reserves, Vieux – Trunek leżakował przez minimum 3 lata w dębowych beczkach. Calvados ma kolor słomiany i jasnego bursztynu, posiada smak świeżych owoców. Może być spożywany jako aperitif, w koktajlach, na czysto lub jako digestif.
-
VO , VSOP, Old Reserve – Trunek leżakował przez minimum 4 lata w dębowych beczkach. Calvados ma kolor żółty z ciemnymi odcieniami bursztynu i złota. Posiada smak cierpkich jabłek, suszonych owoców, które skomponowane są z orzechami i czekoladą.
-
XO, Napoleon, Hors d’age, Age Inconnu, Extra and First Rate – Trunek leżakował przez minimum 6 lat do nawet ponad 40 lat w dębowych beczkach. Posiada ciemno-złoty lub brązowy kolor z odcieniami pomarańczowego. Ma łagodny i delikatny smak owoców.