Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Wyczyść

.

Polecane produkty

269,00 zł


Japońska whisky single malt (wyspa Hokkaido).

Miejsce gorzelni: Yoichi prod. The Nikka.

Grupa aromatów: Owocowe i korzenne.

Alk. 51,4%.

Poj. 0,5 l.

379,00 zł

Japońska whisky single malt

Alk.46%

Poj. 0.5l
405,00 zł


Whisky japońska typu blended malt.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

285,00 zł

Japońska whisky pure malt

Alk. 40%.

Poj. 0,7 l.

990,00 zł


Japońska whisky single malt produkowana w okolicach Osaki.

Grupa aromatów: owocowe i korzenne.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

625,00 zł


Japońska whisky single malt.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

229,00 zł


Japońska whisky 

Alk. 43%

Poj. 0.7l

1 649,00 zł


Japońska whisky single malt z wyspy Honsiu (Hokuto, producent: Suntory).

Grupa aromatów: wonne i kwiatowe.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

375,00 zł

Japońska whisky typu blended malt

Poj. 0.7l

Alk. 43%
649,00 zł

Japońska whisky single malt

Alk. 48%

Poj. 0.7l
379,00 zł


Japońska whisky

Alk. 40%

Poj. 0.7l

929,00 zł

Japońska whisky typu blended malt

Alk. 59%

Poj 0.7l

Opis:

Oficjalna produkcja whisky w Japonii rozpoczęła się w 1924 roku. Whisky ta zdecydowanie bardziej odzwierciedla tradycyjną szkocką niż amerykańskie bourbony. Większość whisky produkowanej w Japonii jest przeznaczona do produkcji blendów. Cechą charakterystyczną dla japońskiego rynku jest brak wymiany whisky pomiędzy destylarniami. Znaczy to, że blendy produkowane są z whisky pochodzących z tego samego koncernu. Dlatego jedna destylarnia produkuje bardzo zróżnicowane whisky -np. poziom zawartości torfu. Obecnie destylarnie japońskie produkują zarówno single malty jak i blended whisky .
facebook button
Może Cię zainteresuje

0