Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Wyczyść

.

Polecane produkty

869,00 zł


Japońska whisky single malt produkowana w okolicach Osaki.

Grupa aromatów: owocowe i korzenne.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

229,00 zł


Japońska whisky single malt (wyspa Hokkaido).

Miejsce gorzelni: Yoichi prod. The Nikka.

Grupa aromatów: Owocowe i korzenne.

Alk. 51,4%.

Poj. 0,5 l.

230,00 zł

Japońska whisky.

Alk. 46%.

Poj. 0,7l.

625,00 zł


Japońska whisky single malt.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

325,00 zł

Japońska whisky pure malt

Alk. 40%.

Poj. 0,7 l.

905,00 zł


Japońska whisky single malt.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

3 999,00 zł


18-letnia japońska whisky single malt.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.

459,00 zł

Japońska whisky single malt produkowana w Płn. Japonii na wyspie Hokkaido.

Miejsce gorzelni: Yoicchi  prod.The Nikka.

Alk. 45%.

Poj. 0,7 l.

385,00 zł

Japońska whisky single malt

Alk.46%

Poj. 0.5l
649,00 zł

Japońska whisky single malt

Alk. 48%

Poj. 0.7l
599,00 zł

Japońska whisky single malt

Alk. 48%

Poj. 0.7l
475,00 zł

Zestaw 3 butelek japońskiej whisky

Alk. 48%

Poj. 3x0,2l

Opis:

Oficjalna produkcja whisky w Japonii rozpoczęła się w 1924 roku. Whisky ta zdecydowanie bardziej odzwierciedla tradycyjną szkocką niż amerykańskie bourbony. Większość whisky produkowanej w Japonii jest przeznaczona do produkcji blendów. Cechą charakterystyczną dla japońskiego rynku jest brak wymiany whisky pomiędzy destylarniami. Znaczy to, że blendy produkowane są z whisky pochodzących z tego samego koncernu. Dlatego jedna destylarnia produkuje bardzo zróżnicowane whisky -np. poziom zawartości torfu. Obecnie destylarnie japońskie produkują zarówno single malty jak i blended whisky .
facebook button
Może Cię zainteresuje
0