.

Polecane produkty

-50,00 zł
549,00 zł 599,00 zł -50,00 zł
Najniższa cena przez ostatnie 30 dni: 549.00 zł
-49,00 zł
420,00 zł 469,00 zł -49,00 zł
Najniższa cena przez ostatnie 30 dni: 420.00 zł
-41,00 zł
394,00 zł 435,00 zł -41,00 zł
Najniższa cena przez ostatnie 30 dni: 394.00 zł
-50,00 zł
549,00 zł 599,00 zł
Najniższa cena przez ostatnie 30 dni: 549.00 zł

Szkocka whisky single malt - edycja limitowana

Alk. 58%

Poj. 0.7l

-49,00 zł
420,00 zł 469,00 zł
Najniższa cena przez ostatnie 30 dni: 420.00 zł

Szkocka whisky single malt - edycja limitowana

Alk. 55.7%

Poj. 0.7l

-41,00 zł
394,00 zł 435,00 zł
Najniższa cena przez ostatnie 30 dni: 394.00 zł

Szkocka whisky single malt - edycja limitowana

Alk. 51.7%

Poj. 0.7l

139,00 zł


Szkocka whisky single malt z wyspy Islay.

Grupa aromatów: Dymne i torfowe.

Alk. 40%.

Poj. 0,7 l.  

269,00 zł


12-letnia szkocka whisky single malt z regionu Speyside.

Alk. 43%.

Poj. 1,0  l.

269,00 zł


Szkocka whisky single malt z wyspy Islay (Port Askaig).

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.  

265,00 zł


Szkocka whisky single malt z wyspy Islay.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l. 

335,00 zł

Szkocka whisky single malt - edycja limitowana

Alk. 50.2%

Poj. 0.7l

215,00 zł


Szkocka whisky single malt z regionu Speyside (Knockando, Morayshire).

Grupa aromatów: Słodowe i wytrawne.

Alk. 43%.

Poj. 0,7 l.  

279,00 zł

Szkocka whisky single malt z wyspy Islay (Bowmore).

Alk. 40%.

Poj. 0.7l. 

145,00 zł


Szkocka whisky single malt z wyspy Islay.

Grupa aromatów: dymne i torfowe.

Alk. 40%.

Poj. 0,7 l. 

335,00 zł

Szkocka whisky single malt - edycja limitowana

Alk. 51.1%

Poj. 0.7l

Opis:

Single malt – whisky słodowa – powstaje z jednego gatunku zboża (jęczmienia) w jednej, konkretnej destylarni. W przeciwieństwie do blended whisky (kupażowanej, jak np. Johnnie Walker ), czyli trunku, w skład którego mogą wchodzić destylaty z różnych zbóż (żyto, kukurydza) oraz z różnych gorzelni. Whisky słodowa powstaje w wyniku podwójnej, czasem potrójnej (w jednym przypadku dwu-i-pół-krotnej) destylacji w miedzianych alembikach. Destyluje się zacier, otrzymany w procesie fermentacji brzeczki, a następnie tzw. surówkę gorzelniczą. Produkt destylacji trafia do beczek, w których dojrzewa zazwyczaj znacznie dłużej niż wymagane przez prawo 3 lata. Najbardziej fascynujący etap w procesie produkcji single maltów to słodowanie jęczmienia. Robią to dzisiaj tylko nieliczne zakłady (ok. 10 w całej Szkocji, w tym Bowmore na Islay).
facebook button
Może Cię zainteresuje
0