Douglas Laing to jeden z czołowych niezależnych pośredników na rynku whisky, blender, firma pod własną marką oferuje też rzadkie okazy single malt whisky. Firma powstała w 1948 roku, założona przez Freda Douglasa Lainga i od trzech pokoleń zajmuje się skupowaniem whisky, zwykle new make lub starzonych kilka lat. Zajmują się zatem przechowywaniem whisky we własnych beczkach, często też ich zestawianiem i butelkują je w rozmaitych edycjach. Niedawno aktywa firmy zostały podzielone pomiędzy dwóch braci, więc oferta Laingów będzie się z pewnością rozrastać.
Whisky Syndicate 58/6 jest to doskonała mieszanka 18 single maltów i 4 whisky typu single grains, które dojrzewają w systemie "Solera" przez 12 lat w beczce po bourbonie, a następnie finiszowana jest w beczkach po hiszpańskim winie sherry Oloroso.
Podpis Richarda Patersona, głównego blendera odpowiadającego za tą whisky, zdobi każdą butelkę.
Zapach: Pomarańcze, gruszka, miód, nuty imbiru i jaśminu.
Smak: Bogaty i intensywny. Dżem, jabłka, karmel, figi, oraz dzikie jagody.
Finisz: Długotrwały, owocowy i słodki.