Obecnie brak na stanie
Koszyk
(Pusty)
.
Deadhead 6 Years Old Rum 40% 0,7 l
Rum z Meksyku.
Alk. 40%.
Poj. 0,7 l.
0 Przedmiot
225,00 zł
Brutto
DeadHead to doskonałej jakości rum wlany do najbardziej innowacyjnej butelki jaką kiedykolwiek wyprodukowano.
Kształt butelki nawiązuje do bardzo tajemniczej nazwy Tsantsa, która oznacza skurczoną głowę wroga, będącą trofeum z właściwościami odnowy spirytystycznej.
Oprócz oryginalnej butelki możemy mieć pewność, że skrywa się w niej doskonały trunek o bogatej barwie bursztynu i ciekawych walorach smakowych.
W odbiorze lekki i przyjemny ze zdecydowanym i nasyconym bukietem kawy, czekolady, ziela angielskiego, cynamonu i gałki muszkatołowej. Ta bogata mieszanka ma ciekawy i długi finisz z aromatami goździków, anyżu i karmelu.
Kształt butelki nawiązuje do bardzo tajemniczej nazwy Tsantsa, która oznacza skurczoną głowę wroga, będącą trofeum z właściwościami odnowy spirytystycznej.
Oprócz oryginalnej butelki możemy mieć pewność, że skrywa się w niej doskonały trunek o bogatej barwie bursztynu i ciekawych walorach smakowych.
W odbiorze lekki i przyjemny ze zdecydowanym i nasyconym bukietem kawy, czekolady, ziela angielskiego, cynamonu i gałki muszkatołowej. Ta bogata mieszanka ma ciekawy i długi finisz z aromatami goździków, anyżu i karmelu.
Deadhead Rum produkowany jest w małych partiach.
Zaczynamy od najczystszej wody lodowcowej, z której starannie usunięto zanieczyszczenia oraz zneutralizowano ją za pomocą procesu odwróconej osmozy.
Powolna fermentacja soku z trzciny cukrowej oraz podwójna destylacja w alembikach przyczyniają się do powstania trunku pozbawionego zanieczyszczeń z wykwintnym smakiem.
Dzięki misternie przeprowadzonemu procesowi produkcji osiągnięto doskonałą równowagę i złożoność alkoholu.
Po destylacji trunek zostaje przelany do beczek z dębu europejskiego i spędza w nich 6 długich lat, a wszystko po to aby mógł spokojnie dojrzeć i nabrać pięknego koloru.
Podobnie jak i inne znakomite rumy także Deadhead starzony jest przy zastosowaniu metody solera.
Zaczynamy od najczystszej wody lodowcowej, z której starannie usunięto zanieczyszczenia oraz zneutralizowano ją za pomocą procesu odwróconej osmozy.
Powolna fermentacja soku z trzciny cukrowej oraz podwójna destylacja w alembikach przyczyniają się do powstania trunku pozbawionego zanieczyszczeń z wykwintnym smakiem.
Dzięki misternie przeprowadzonemu procesowi produkcji osiągnięto doskonałą równowagę i złożoność alkoholu.
Po destylacji trunek zostaje przelany do beczek z dębu europejskiego i spędza w nich 6 długich lat, a wszystko po to aby mógł spokojnie dojrzeć i nabrać pięknego koloru.
Podobnie jak i inne znakomite rumy także Deadhead starzony jest przy zastosowaniu metody solera.
Ten znakomity trunek powstaje w Veracruz (Meksyk).
To słynące z plantacji trzciny cukrowej miasto uznawane jest za kolebkę wysokiej jakości rumów.
Zapach: Kawy, czekolady, ziela angielskiego, cynamonu i gałki muszkatołowej.
Smak: Wyczuwalne nuty lukrecji, anyżu i kakao.
Finisz: Długi finisz z aromatami goździków, anyżu i karmelu
To słynące z plantacji trzciny cukrowej miasto uznawane jest za kolebkę wysokiej jakości rumów.
Zapach: Kawy, czekolady, ziela angielskiego, cynamonu i gałki muszkatołowej.
Smak: Wyczuwalne nuty lukrecji, anyżu i kakao.
Finisz: Długi finisz z aromatami goździków, anyżu i karmelu
1117
Arkusz danych
- Pojemność
- 0.7 l
- Wiek dojrzewania alkoholu
- do 8 lat
Specyficzne kody
16 innych produktów w tej samej kategorii:
130,00 zł
290,00 zł
99,00 zł
189,00 zł
269,00 zł
310,00 zł
195,00 zł
105,00 zł
Polecane produkty
Oceny naszych
klientów
4,9