Bumbu Rum to doskonały rum rzemieślniczy butelkowany na Barbadosie, w skład którego wchodzą destylaty pochodzące z osmiu różnych krajów : Barbadosu, Belize, Brazylii, Kostaryki, Dominikany, Salwadoru, Gujany i Hondurasu. Cała mieszanka dojrzewa przez okres 15 lat w beczkch używanych wcześniej do maturacji Bourbonu z Kentucky. Wyjątkowo czysta woda użyta do produkcji tego doskonałego trunku, oraz minerały zawarte w trzcinie cukrowej znacznie zwiększają jakość rumu i wpływają znacząco na paletę aromatyczno - smakową. Użyta trzcina cukrowa z Barbadosu zapewnia miękką i słodką teksturę oraz nuty wanilii i banana. Dzięki dodatkom naturalnych przypraw powstaje doskonały profil smakowy, który spełnia wymagania największych koneserów owego trunku. Mocno wyczuwalne są nuty banana, karmelu, cynamonu, orzechów, dębu i wanilii.