Wolf Distillery działa hobbystycznie od 2011 roku, od 2018 roku pod marką Wolf & Oak Distillery.
Marka Wolf & Oak Distillery w pełni czerpie z wieloletnich doświadczeń. A jej sercem staje się destylarnia zlokalizowana w Stanicy na Dolnym Śląsku, która docelowo ma produkować do 800 beczek alkoholu rocznie dzięki trzem urządzeniom typu “pot-still” oraz kolumnie półkowej, zaprojektowanych i wykonanych w Polsce.
Firma specjalizuje się w produkcji żytniej whiskey, ginu na bazie aromatycznych chmieli, okowit zbożowych i owocowych, a także bardzo ciepło przyjętym na rynku rumu z melasy z trzciny cukrowej. Dzięki starannie dobranym składnikom i miejscu produkcji, a także doświadczeniu całego zespołu, alkohole sprzedają się szybko i zbierają pozytywne oceny za jakość i smak.
Marcowe to wyjątkowa okowita owocowa, która powstała z mieszanki polskich owoców. Przede wszystkim winogron, śliwek z pestką jak i węgierki bez pestki, truskawek, gruszek i tarniny z dzikich rejonów Podkarpacia. Trudno zdefiniować wiodący zapach i smak. Dla nas jest to kwintesencja budzącej się wiosny. Wiosno - przybywaj!
Powstało tylko 800 butelek.