

Bourbon z Kentucky.
Alk. 45,5%.
Poj. 0,7 l.
Wild Turkey to przykład prawdziwego burbonu rodem z Kentucky. Alkohol o ponad 150-letniej tradycji, powstaje w destylarni założonej w 1869 roku przez rodzinę Ripy, na wzgórzach zwanych Wild Turkey Hills w Lawrenceburgu. Receptury od ponad 60 lat pilnuje Jimmy Russel wraz ze swoim synem, Eddiem. Wild Turkey jest wyjątkowym trunkiem, nie tylko ze względu na swoją wieloletnią tradycję, ale także proces wytwarzania i doskonałą recepturę. Swój szlachetny charakter zawdzięcza między innymi temu, że jest starzony minimum 6 lat i destylowany według najwyższych norm jakości. Z wyróżniającą go, zwiększoną zawartością procentową alkoholu, od lat cieszy się mocną pozycją wśród amerykańskich whiskey.
Limitowana edycja Wild Turkey destylowana w stanie Kentucky, koło Lawrenceburga przez destylarnię koncernu Campari Group. To whiskey klasy premium składa się z 78% 6-letniego Bourbona i 22% 4-letniej whisky żytniej.
Zapach: pikantny, nuty dębu, goździki, cynamon, chleb żytni.
Smak: kremowy, z nutą karmelu, wanilii i toffi.
Finisz: złożony, kremowy, pikantny.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów