.
Wild Turkey 13YO Father and Son Limited Edition 43% 1l - bez kartonika
Wild Turkey to przykład prawdziwego burbonu rodem z Kentucky. Alkohol o ponad 150-letniej tradycji, powstaje w destylarni założonej w 1869 roku przez rodzinę Ripy, na wzgórzach zwanych Wild Turkey Hills w Lawrenceburgu. Receptury od ponad 60 lat pilnuje Jimmy Russel wraz ze swoim synem, Eddiem. Wild Turkey jest wyjątkowym trunkiem, nie tylko ze względu na swoją wieloletnią tradycję, ale także proces wytwarzania i doskonałą recepturę. Swój szlachetny charakter zawdzięcza między innymi temu, że jest starzony minimum 6 lat i destylowany według najwyższych norm jakości. Z wyróżniającą go, zwiększoną zawartością procentową alkoholu, od lat cieszy się mocną pozycją wśród amerykańskich whiskey.
Ta whisky jest ciosana z beczek, które odpowiadają specyficznemu profilowi smakowemu wybranemu przez zespół ojca i syna Jimmy'ego i Eddiego Russellów. Trunek z zacierem składającym się z 75 procent kukurydzy, 13 procent żyta i 12 procent jęczmienia. Whisky dojrzewa przez 13 lat, zanim zostanie umieszczona w kadzi, a następnie rozcieńczona do 43% za pomocą słynnej miękkiej wody wapiennej z Kentucky.
Aromat: Pachnący dąb, wiśnia, skóra, syrop jabłkowo-cynamonowy, mocne dojrzałe cytrusy i wiciokrzew.
Smak: Prażona wanilia, angielskie toffi, ziemiste przyprawy (lukrecja, szafran, goździki), ciasto wiśniowe, nuta dojrzałego grejpfruta.
Finisz: Średnio długi, obciążony dębem – palony miód, czarna herbata, przyprawione zwęglenie dębu, suszone zioła, zanikająca skóra i kruszony pieprz.
Arkusz danych
- Pojemność
- 1 l
- Wiek dojrzewania alkoholu
- 13 -18 lat
- Zaawansowane
- edycja limitowana
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
16 innych produktów w tej samej kategorii:
Polecane produkty
Oceny naszych
klientów