Wild Turkey to przykład prawdziwego burbonu rodem z Kentucky. Alkohol o ponad 150-letniej tradycji, powstaje w destylarni założonej w 1869 roku przez rodzinę Ripy, na wzgórzach zwanych Wild Turkey Hills w Lawrenceburgu. Receptury od ponad 60 lat pilnuje Jimmy Russel wraz ze swoim synem, Eddiem. Wild Turkey jest wyjątkowym trunkiem, nie tylko ze względu na swoją wieloletnią tradycję, ale także proces wytwarzania i doskonałą recepturę. Swój szlachetny charakter zawdzięcza między innymi temu, że jest starzony minimum 6 lat i destylowany według najwyższych norm jakości. Z wyróżniającą go, zwiększoną zawartością procentową alkoholu, od lat cieszy się mocną pozycją wśród amerykańskich whiskey.
Trunek produkowany jest w małych partiach osobiście dobieranych przez mistrza detylarni Jimmy'ego Russell'a.
Zapach: W nosie wyczuwalne prażone migdały, nuty miodu i Crème brûlée.
Smak: Słodki z nutami przypraw i toffi.
Finisz: Długi i słodki. Zauważalne akcenty moreli i ciemnej wanilii.