Wild Turkey to przykład prawdziwego burbonu rodem z Kentucky. Alkohol o ponad 150-letniej tradycji, powstaje w destylarni założonej w 1869 roku przez rodzinę Ripy, na wzgórzach zwanych Wild Turkey Hills w Lawrenceburgu. Receptury od ponad 60 lat pilnuje Jimmy Russel wraz ze swoim synem, Eddiem. Wild Turkey jest wyjątkowym trunkiem, nie tylko ze względu na swoją wieloletnią tradycję, ale także proces wytwarzania i doskonałą recepturę. Swój szlachetny charakter zawdzięcza między innymi temu, że jest starzony minimum 6 lat i destylowany według najwyższych norm jakości. Z wyróżniającą go, zwiększoną zawartością procentową alkoholu, od lat cieszy się mocną pozycją wśród amerykańskich whiskey.
To bardzo rzadko spotykana wersja słynnego bourbonu butelkowana po 13 latach spędzonych w beczce z dębu amerykańskiego.
Zapach: Dużo tanin dębowych, tytoń kawa, czekolada, wanilia i zioła.
Smak: W ustach bardzo okrągły, wyczuwalna dębowa beczka i liście tytoniu. Mocna, gorzka herbata, wanilia i rodzynki.
Finisz: Długi, wytrawny lekko pikantny. Piołun i mocne kakao.
Doskonały, bardzo wyrazisty bourbon