.

Rum Aldea 2010 Maestro 40% 0,7 l


Rum wytwarzany z trzciny cukrowej pochodzący z Wysp Kanaryjskich (La Palma).

Alk. 40%.

Poj. 0,7 l.

1 Przedmiot
255,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

3% z kwoty wróci

na Twoje konto bonusowe - 7,65 zł

Założycielem marki był Don Manuel Quevedo Alemán. Urodził się w Aruca na hiszpańskiej wyspie Gran Canaria. W młodym wieku wyemigrował na  Karaiby gdzie poznał i zakochał się w smaku powstających tam rumów. Nabierając tam doświadczenia w zakresie destylowania i produkcji rumów, powrócił w 1936 roku w swoje rodzinne strony, gdzie założył istniejącą do dziś detylarnię o nazwie Aldea.
Rum produkowany jest ze świeżo wyciskanego soku z trzciny cukrowej, uprawianej na Wyspach Kanaryjskich, dojrzewa w beczkach z po bourbonie przez okres 10 lat.
Edycja limitowana - do sprzedaży trafiło jedynie 10366 butelek.

Zapach: Słodki, harmonijny, chwytliwy aromat, który na początku wydaje się łatwy. Wkrótce nos uwodzi delikatna nuta rodzynek, drewna z lakkim akcentem wanilii.
Smak: Nuty drewna, wanilii i lekkich przypraw. Trzcina cukrowa jest wyczuwalna  od początku do końca.
Finisz: Długotrwały, ciepły.
1655
1 Przedmiot

Arkusz danych

Pojemność
0.7 l
Wiek dojrzewania alkoholu
8 - 12 lat

Specyficzne kody

Może ci się również spodobać

Polecane produkty

Oceny naszych
klientów

4,9
facebook button
Może Cię zainteresuje
0