Kaniché Rum XO Double Wood jest produkowany w sercu Karaibów, a dokładniej na Barbadosie. Barbados ma długą tradycję wytwarzania rumu. Pierwsza pisemna wzmianka pochodzi z 1647 r., ale istnieją również dowody na to, że rum był produkowany na Barbados już na początku XVII wieku.
Kaniché Rum XO Double Wood najpierw dojrzewa kilka lat w najlepszych dębowych beczkach w wilgotnym i gorącym klimacie Karaibów. Jeśli właściciel piwnicy uzna Kaniché Rum XO Double Wood za gotowy do picia i odpowiednio zbalansowany, zostaje on wyeksportowany do Francji. Tutaj rum przechodzi drugą dojrzałość - tzw. „Podwójne starzenie”. W tym celu Kaniché Rum XO Double Wood wlewa się do beczek, które wcześniej zawierały koniak. Właściciel piwnicy pozwala na dojrzewanie Kaniché Rum XO Double Wood w beczkach po koniaku nawet przez rok, dzięki czemu rum nabiera elegancji, finezji i charakteru.
Zapach: Egzotyczne aromaty: kokos, kakao i trzcina cukrowa. Smak: Cudowne zestawienie słodkich akcentów wanilii i karmelu. Finisz: Długi i rozgrzewający.