

Malibu – przyrządzany na bazie karaibskiego rumu likier kokosowy o objętościowej zawartości alkoholu 18–35% (w zależności od rodzaju).
Likier Malibu powstaje z połączenia specjalnie wyselekcjonowanych karaibskich rumów z naturalnym ekstraktem orzecha kokosowego. Podstawę tego alkoholu stanowi melasa uzyskana przy produkcji cukru, którą łączy się z krystalicznie czystą wodą i drożdżami czego rezultatem jest fermentacja. Następnie produkt poddawany zostaje trzykrotnie destylacji w specjalnie zaprojektowanych zbiornikach zwanych alembikami. W wyniku destylacji otrzymywany jest najwyższej jakości biały rum, który po wymieszaniu z naturalnym ekstraktem kokosowym tworzy Malibu. Klarowny alkohol rozlewany jest do charakterystycznych białych butelek, które należą do najbardziej rozpoznawalnych na świecie opakowań produktów.
Edycja stworzona z mleczka (wody kokosowej) limonki na bazie rumu.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów