

Malibu – przyrządzany na bazie karaibskiego rumu likier kokosowy o objętościowej zawartości alkoholu 18–35% (w zależności od rodzaju).
Likier Malibu powstaje z połączenia specjalnie wyselekcjonowanych karaibskich rumów z naturalnym ekstraktem orzecha kokosowego. Podstawę tego alkoholu stanowi melasa uzyskana przy produkcji cukru, którą łączy się z krystalicznie czystą wodą i drożdżami czego rezultatem jest fermentacja. Następnie produkt poddawany zostaje trzykrotnie destylacji w specjalnie zaprojektowanych zbiornikach zwanych alembikami. W wyniku destylacji otrzymywany jest najwyższej jakości biały rum, który po wymieszaniu z naturalnym ekstraktem kokosowym tworzy Malibu. Klarowny alkohol rozlewany jest do charakterystycznych białych butelek, które należą do najbardziej rozpoznawalnych na świecie opakowań produktów.
Edycja black powstaje (w odróżnieniu od pozostałych wersji) na bazie ciemnego rumu pochodzącego z Barbadosu.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów