Glendalough to młoda i niewielka destylarnia założona przez pięciu przyjaciół, którym przyświeca cel przywrócenia irlandzkiej whiskey do jej korzeni. Na początku parali się destylowaniem poitin, starożytnego trunku i poprzednika whiskey, uważanego za jeden z pierwszych w historii destylat przeznaczony do konsumpcji. Naturalnym następstwem było wszczęcie produkcji tradycyjnej whiskey (a od kilku lat również ginu), a o jakości ich dorobku niech poświadczy pierwsza nagroda dla najlepszej irlandzkiej whisky na prestiżowym 2015 San Francisco World Spirits Competition.
Edycja Madeira cask finish to whisky dojrzewająca przez trzy lata i jeden dzień w beczce po Bourbonie z amerykańskiego dębu białego i dodatkowo finiszowana jest przez rok w beczkach z francuskiego dębu wcześniej służących do maturowania doskonałej jakości słodkiego, portugalskiego wina Madeira.
Edycja limitowana do 456 butelek.
Zapach: Słodki, owocowy aromat, rodzynki, słód, wanilia, karmel.
Smak: Owocowy, płatki zbożowe, miód, słód.
Finisz: Długi i słodki. Mocne akcenty rodzynek.