Glendalough to młoda i niewielka destylarnia założona przez pięciu przyjaciół, którym przyświeca cel przywrócenia irlandzkiej whiskey do jej korzeni. Na początku parali się destylowaniem poitin, starożytnego trunku i poprzednika whiskey, uważanego za jeden z pierwszych w historii destylat przeznaczony do konsumpcji. Naturalnym następstwem było wszczęcie produkcji tradycyjnej whiskey (a od kilku lat również ginu), a o jakości ich dorobku niech poświadczy pierwsza nagroda dla najlepszej irlandzkiej whisky na prestiżowym 2015 San Francisco World Spirits Competition.
Glendalough Grand Cru BURGUNDY CASK FINISH dojrzewa przez trzy lata i jeden dzień w beczkach po Bourbonie z amerykańskiego dębu białego i dodatkowo finiszowany jest przez rok w beczkach z francuskiego dębu wcześniej służących do maturowania doskonałej jakości francuskiego wina klasy Grand Cru pochodzącego z regionu Burgundia (szczep Pinot Noir).
Zapach: Przyjemnie skórzany, waniliowy, ciemne wiśnie. Czereśnie , ciemne winogrona.
Smak: Taniczny, suszone czerwone owoce, świeże cytrusowe akcenty, różne rodzaje jagód.
Finisz: Długotrwały, pieprzny. Ciemne owoce.
Partia pochodzi z jednej beczki - każda butelka jest numerowana