

Amerykańska whiskey z Tennessee.
Alk. 51,5 %.
Poj. 0,5 l.
Rześki destylat, który przez krótki czas leżakował w mocno wypalanych beczkach z dębu amerykańskiego. Dostatecznie długo by nabrać aromatu, smaku i koloru. To tradycja sięgająca czasów prohibicji, kiedy trzeba było na rynek szybko wprowadzać trunki, które barwą i smakiem przypominałyby bourbona. Ta whiskey zrobiona jest w 80% z kukurydzy, a oprócz tego mieszanki żyta, pszenicy i odrobiny słodu jęczmiennego. Powstała w Tennessee, skąd wywodzi się m.in. Jack Daniel’s.
Zapach: Wanilia i kukurydza.
Smak: Nieco szorstki, dużo drewna, sól, wanilia, karmel.
Finisz: Długi, wyczuwalne orzeszki ziemne.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów