Whisky pochodząca z destylarni Eimverk na Islandii. Produkcja została rozpoczęta w 2013 roku. Trunek wytwarzany jest w 100% z jęczmienia pochodzącego z ekologicznych upraw na Islandii słodowanego we własnym zakresie. Ze względu na krótkie i chłodne lata, używany jęczmień ze względu na ubogość w cukier jest wykorzystywany w dwa razy większej ilości niż np w Szkocji. Jest to whisky gdzie do osuszania ziaren (z racji nie występowania na Islandii torfu) wykorzystywany jest dym z palonych owczych odchodów. Materiał ten powszechnie stosowany jest na wyspie do wędzenia ryb i mięsa.
Zapach: Świeży i jęczmienny. Aromat leśnego, mokrego poszycia, mchów, lawendy i miodu.
Smak: Doskonałe połączenie wilgotnego drewna i siana z posmakiem ziół, wanilii i karmelu.
Finisz: Nuty świeżego chleba, wanilii, siana i drewna.