Gocce
Primitivo di Manduria DOP
Czerwone, wytrawne
Winorośla 30 - 50 letnie
Primitivo 100%
Winobranie ręczne, selekcja w winnicach, transportowane w małych skrzynkach, fermentacja kontrolowana w temperaturze 26-28oC, dziesięć miesięcy w dębowych beczkach, wytwarzane tradycyjnymi metodami.
Głęboka czerwono-rubionowa barwa, smak okrągły i miękki, przypominający aromatyczną konturę z malin. W tle szałwia, goździki, tymianek i wanilia. Wino bardzo identykujące się ze swoim terytorium, z potężną strukturą, ale z zauważalną elegancją, która je wyróżnia. Pomimo swojej mocnej budowy pozostaje bardzo przyjemnym i łatwo pijalnym winem, ciepłym i utulającym w smaku.
Wino smaczne zarówno bez dodatków jak i w połączeniu z daniami mięsnymi i dojrzałymi serami.
AWC VIENNA 2016 Gold Medal
Concours Mondial Bruxelles 2016 Gold Medal