

Gran Serpaia to czysty Merlot, dojrzewający przez 36 miesięcy w beczkach. Jego aromaty są intensywnie owocowe i pikantne, aby wspierać ciepły, otulający rozwój smakowy, nie bez odniesień tostowych i waniliowych, które również przyczyniają się do określenia gęstego i zwartego finiszu. Rodzina Endrici (nazwa firmy „Endrizzi” jest transkrypcją dialektalnej wymowy) prowadzi historyczną winiarnię (założoną w 1885 r.) w jednym z najstarszych i najbardziej renomowanych obszarów Trentino (obszar San Michele all'Adige) , któremu w stosunku do tradycyjnej polityki skupu winogron towarzyszyła solidna waloryzacja posiadanych winnic. Spojrzenie także poza granice własnej ojczyzny. I jak to się stało z innymi producentami z północy, wybierając Toskanię, a dokładnie Maremmę, jako miejsce tego „wtargnięcia”. Tutaj Endrizzi jest właścicielem Serpaia, utrzymywanej na 30 hektarach, o łącznej rocznej produkcji 135 000 butelek, położonej w Fonteblanda, rzut kamieniem od Talamone, Parku Narodowego Uccellina i oczywiście morza. Miejsce dedykowane produkcji win czerwonych o wyraźnym temperamencie, które firma Trentino odrzuca nienaganną techniką i w harmonii z ciepłym i śródziemnomorskim terroirem
Arkusz danych
Specyficzne kody
Oceny naszych
klientów