

Japońska whisky typu blended malt.
Alk. 45%.
Poj. 0,7 l.
Unikalna japońska whisky single grain, która została wyprodukowana w 100% ze słodowanego jęczmienia i była destylowana przy użyciu znajdujących się na wyposażeniu destylarni Miyagikyo aparatów Coffey’a. Do 2014 roku Nikka Coffey Malt trafiała na rynek tylko okazjonalnie w postaci single cask whisky.
Nikka Coffey Malt jest drugą po edycji Grain z serii Coffey. Destylowana w tych samych aparatach destylacyjnych, co wersja poprzednia. Nikka Coffey Malt jest wykonana ze 100% słodu i produkowana tylko w jednej gorzelni.
Zapach: Pełny z akcentami kukurydzy, mięty, melona, herbatników, rumianku, karmelu, toffi i cytrusów
Smak: Miękki, świeży, pikantny, nuty drewna, gruszka, pieprz i ocet balsamiczny.
Finisz: Średnio długi i słodki z akcentami wanilii, kukurydzy, karmelu i przypraw.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów