

Kreacja mistrza destylarni Koichi Inatomi, stworzona w 1989 roku z okazji 90-lecia istnienia destylarni. Do stworzenia tej wyjątkowej whisky użyto single malty o różnym profilu smakowym, oraz grain whisky z gorzelni Chita. Komponenty starzone były przez ponad 17 lat w trzech rodzajach beczek, po bourbonie, po winie sherry, oraz w z dębu Mizunara.
Whisky podbiła serca i gusta smakoszy na całym świecie - jednak w 2018 roku whisky została wycofana z oferty destylarni z powodu braku odpowiednio starych destylatów.
Obecnie produkt praktycznie niedostępny na rynku, bardzo poszukiwany.
Zapach: Bardzo elegancki, toffi, miód, kakao, Soczyste pomarańcze i nuta dębiny.
Smak: Miód, toffi, skórka pomarańczowa, mandarynki. Orzechy laskowe, banany i imbir.
Finisz: Długi z nutami miodu, eukaliptusa, cynamonu i lekkim dymam
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów