

Japońska whisky mieszana (blended).
Alk. 40%.
Poj. 0,7 l.
Togouchi jest produkowane przez Chugoku Jozo, destylarnię w mieście Togouchi w prefekturze Hiroszima w Japonii. Destylarnia znajduje się w naturalnym systemie jaskiń, który pierwotnie został zbudowany jako tunel kolejowy, ale później został przekształcony w idealne środowisko do dojrzewania whisky. Chłodne, wilgotne warunki w tunelach zapewniają optymalny klimat do dojrzewania whisky, co skutkuje produktem o bogatym smaku i charakterze.
Dwunastoletnia whisky Togouchi produkowana w destylarni Chugoku Jozo, znajdującej się w górach w niedalekiej odległości od miasta Hiroshima. Powstała z mieszkanki destylatów słodowych i zbożowych, pochodzących ze Szkocji oraz Kanady. Starzona 12 lat w dębowych beczkach.
Zapach: Lekki i gładki z nutami dymu torfowego, zboża, wanilii, karmelu, suszonych owoców, drewna dębowego i przypraw.
Smak: Subtelny z akcentami wanilii, miodu, torfu, ziemi, soli morskiej, dębu, goździków, kwiatów, jabłek i śliwek.
Finisz: Średniej długości z elementami słodyczy, torfu i przypraw.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów