

Brandy hiszpańska.
Alk. 40.3%.
Poj. 0,7 l.
Najdalej wysunięty na południe narożnik Europy - właśnie tam powstaje brandy Carlos I, wyrabiana rzemieślniczymi metodami ze starannie wyselekcjonowanych, najlepszych odmian winogron. Maturacja destylatu przebiega w starych beczkach po sherry, a destylaty z kolejnych roczników - te młode i te dojrzałe - łączą się ze sobą w oparciu o systemy ciaderas i solera.
Carlos I to wspaniała hiszpańska brandy produkowana w destylarni Pedro Domecq, założonej w 1822 roku przez francuskiego arystokratę, który był także oficjalnym dostawcą alkoholi na dwór madrycki. Potomkowie rodziny Domecq prowadzą firmę do obecnych czasów. Produkcję i eksport Brandy Solera Gran Reserva rozpoczęto około 1874 roku, dziś produkt sprzedawany jest w wielu krajach na całym świecie.
Carlos I Solera Gran Reserva Brandy de Jerez to wysokiej jakości hiszpańska brandy, przechowywana minimum 12 lat w dębowych, ponad stuletnich dokładnie wyselekcjonowanych beczkach po słodkiej odmianie hiszpańskiego wina sherry.Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów