Koszyk
(Pusty)
.
Deadhead 10YO Rum Limited Edition 40% 0,7l
Meksykański rum
Alk. 40%
Poj. 0.7
1 Przedmiot
385,00 zł
Brutto
DeadHead to doskonałej jakości rum wlany do najbardziej innowacyjnej butelki jaką kiedykolwiek wyprodukowano.
Kształt butelki nawiązuje do bardzo tajemniczej nazwy Tsantsa, która oznacza skurczoną głowę wroga, będącą trofeum z właściwościami odnowy spirytystycznej.
Oprócz oryginalnej butelki możemy mieć pewność, że skrywa się w niej doskonały trunek o bogatej barwie bursztynu i ciekawych walorach smakowych.
W odbiorze lekki i przyjemny ze zdecydowanym i nasyconym bukietem kawy, czekolady, ziela angielskiego, cynamonu i gałki muszkatołowej. Ta bogata mieszanka ma ciekawy i długi finisz z aromatami goździków, anyżu i karmelu.
Kształt butelki nawiązuje do bardzo tajemniczej nazwy Tsantsa, która oznacza skurczoną głowę wroga, będącą trofeum z właściwościami odnowy spirytystycznej.
Oprócz oryginalnej butelki możemy mieć pewność, że skrywa się w niej doskonały trunek o bogatej barwie bursztynu i ciekawych walorach smakowych.
W odbiorze lekki i przyjemny ze zdecydowanym i nasyconym bukietem kawy, czekolady, ziela angielskiego, cynamonu i gałki muszkatołowej. Ta bogata mieszanka ma ciekawy i długi finisz z aromatami goździków, anyżu i karmelu.
Deadhead Rum produkowany jest w małych partiach.
Zaczynamy od najczystszej wody lodowcowej, z której starannie usunięto zanieczyszczenia oraz zneutralizowano ją za pomocą procesu odwróconej osmozy.
Powolna fermentacja soku z trzciny cukrowej oraz podwójna destylacja w alembikach przyczyniają się do powstania trunku pozbawionego zanieczyszczeń z wykwintnym smakiem.
Dzięki misternie przeprowadzonemu procesowi produkcji osiągnięto doskonałą równowagę i złożoność alkoholu.
Zaczynamy od najczystszej wody lodowcowej, z której starannie usunięto zanieczyszczenia oraz zneutralizowano ją za pomocą procesu odwróconej osmozy.
Powolna fermentacja soku z trzciny cukrowej oraz podwójna destylacja w alembikach przyczyniają się do powstania trunku pozbawionego zanieczyszczeń z wykwintnym smakiem.
Dzięki misternie przeprowadzonemu procesowi produkcji osiągnięto doskonałą równowagę i złożoność alkoholu.
Po destylacji trunek zostaje przelany do beczek z dębu europejskiego i spędza w nich 10 długich lat, a wszystko po to aby mógł spokojnie dojrzeć i nabrać pięknego koloru.
Podobnie jak i inne znakomite rumy także Deadhead starzony jest przy zastosowaniu metody solera.
Podobnie jak i inne znakomite rumy także Deadhead starzony jest przy zastosowaniu metody solera.
Ten znakomity trunek powstaje w Veracruz (Meksyk).
To słynące z plantacji trzciny cukrowej miasto uznawane jest za kolebkę wysokiej jakości rumów.
To słynące z plantacji trzciny cukrowej miasto uznawane jest za kolebkę wysokiej jakości rumów.
JEST TO EDYCJA LIMITOWANA -KAŻDA BUTELKA JEST NUMEROWANA
Aromat: Owocowy, słodki, nuty whisky, owoców pestkowych, syropu klonowego.
Smak: Słodki, bogaty, nuty brązowego cukru, liści cygara, prażonych orzechów pekan, płatków owsianych.
Wykończenie: trwałe, dąb, skóra.
5206
1 Przedmiot
Arkusz danych
- Pojemność
- 0.7 l
- Wiek dojrzewania alkoholu
- 8 - 12 lat
- Zaawansowane
- edycja limitowana
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
225,00 zł
16 innych produktów w tej samej kategorii:
239,00 zł
215,00 zł
159,00 zł
99,00 zł
189,00 zł
Polecane produkty
Oceny naszych
klientów
4,9