

Szkocka whisky single malt z regionu Highlands (Alness).
Alk. 40%.
Poj. 1 l.
Dalmore (tł. zielona łąka) to tradycyjna szkocka whisky, której historia sięga 1839 roku. Do jej produkcji wykorzystuje się wyłącznie naturalne składniki oraz wodę z pobliskiego jeziora Loch Morie. Jest to niezwykłe połączenie destylatów z różnych beczek.
Dalmore jest przede wszystkim klasyczną słodową whisky z regionu Highland.
Dalmore 12 zawiera aż 50% whisky leżakowanej w beczkach po oloroso sherry (pozostałe 50% to beczka po bourbonie). Whisky tworzona jest przez mistrza destylacji Richarda Patersona.
Zapach: Rześki, nuty suszonych owoców i pomarańczy, akcenty kawy i słodu.
Smak: Słodki, ciasto z bakaliami, skórka z pomarańczy, mleczna czekolada.
Finisz: Średniej długości, owocowy.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów