1236
Nowy produkt
Szkocka whisky typu blended malt. Edycja limitowana do 4800 butelek.
Alk. 54,1%.
Poj. 0,7 l.
0 Przedmiot Przedmioty
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Douglas Laing to jeden z czołowych niezależnych pośredników na rynku whisky, blender, firma pod własną marką oferuje też rzadkie okazy single malts. Firma powstała w 1948 roku, założona przez Freda Douglasa Lainga i od trzech pokoleń zajmuje się skupowaniem whisky, zwykle new make lub starzonych kilka lat a odrzuconych przez dużych blenderów. Zajmują się zatem przechowywaniem whisky we własnych beczkach, często też ich zestawianiem i butelkują je w rozmaitych edycjach. Niedawno aktywa firmy zostały podzielone pomiędzy dwóch braci, więc oferta Laingów będzie się z pewnością rozrastać. Whisky oferowane przez Douglasa Lainga nie są filtrowane na zimno i butelkowane zwykle z mocą nie mniejszą niż 46%, choć nie jest to ścisła reguła. Oferta na przestrzeni lat liczy ponad sto pozycji. Współcześnie najlepiej znane są ich whisky blended i blended malt: Syndicate 58/6, Scallywag czy bardzo torfowa Big Peat, a także dwie serie ekskluzywnych whisky słodowych: Old Particular i Director’s Cut.
Scallywag to delikatny blended malt, w skład którego wchodzą whisky z regionu Speyside, m.in. Mortlach, Macallan czy Glenrothes. Whisky ta tworzona jest z destylatów starzonych w beczkach po sherry oraz po bourbonie.
Edycja limitowana do 4800 sztuk. Butelkowana o mocy pochodzącej z beczki w - tym przypadku 54.1%.
Zapach: Bogaty, owocowy. Wuczuwalna wanilia, cynamon i imbir.
Smak: Mocno owocowy. Na podniebieniu jabłka, rabarbar, wanilia, rodzynki i mocna kawa.
Finisz: Długi i owocowy. Posmak czekolady, dębu i tostów maślanych.
Pojemność | 0.7 l |
Wiek dojrzewania alkoholu | bez deklaracji wieku (NAS) |
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.