Whisky Jakubiak to 100% polska whisky, destylowana w Browarze Ciechan. Ten szlachetny trunek został wytworzony z jednego rodzaju słodu jęczmiennego (single malt) i przygotowany w jednej beczce (single barrel). Destylat powstał na bazie różnych gatunków piw. Whisky Jakubiak jest ręcznie nalewana do dębowych beczek, które są składane w niewielkim polskim zakładzie stolarskim. Nasza whisky leżakuje w podziemiach Browaru w Ciechanowie – każda beczka posiada swój indywidualny numer.
Whisky Jakubiak to połączenie tradycyjnej receptury whisky z indywidualnym charakterem ciechanowskiego Browaru, w którym powstaje.
Proces powstawania Whisky Jakubiak składa się z kilku starannie dopracowanych etapów. Na każdym z nich dokładane są wszelkie starania aby zachować szczególne walory smakowe i najwyższą jakość, z których od lat znane są wyroby Browarów Regionalnych Jakubiak. Gotowy destylat zawierający 75% alkoholu, trafia do dębowych beczek, gdzie leżakuje i dojrzewa ponad 3 lata, nabierając w tym czasie indywidualnych cech szlachetnego trunku, w tym specyficznych nut nadających wyjątkowy, intensywny smak oraz charakter najwyższej jakości whisky. Poszczególne partie mogą się różnić smakiem i zapachem, z zachowaniem jakości na stałym niezmiennym poziomie.