

Japońska whisky
Alk. 43%
Poj. 0.7l
Destylarnia Masahiro została założona w 1883 roku przez Shobun Higa, którego ojciec Shozoku Higa był mistrzem kuchni starożytnego królestwa Ryukyu. Z pomocą reputacji i powiązań Shozoku Higa, destylarnia uzyskała licencję na produkcję tradycyjnego alkoholu z Okinawy „awamori” i od tego czasu stała się jedną z najstarszych i największych gorzelni na Okinawie. Pasję Shozoku do kuchni można odnaleźć do dziś w filozofii firmy destylarni Masahiro, która produkuje tylko najlepsze alkohole.
Masahiro 12 Years Old jest destylowany ze 100% słodowanego jęczmienia. Ta whisky spędza ponad 11 lat w beczkach po amerykańskich beczkach po bourbonie i dojrzewa przez kolejne 12 miesięcy w beczkach po winie sherry oloroso.
Nagrody:
- Srebrny medal na IWSC w 2021 roku.
Aromat: Orzeźwiający, owocowy, cytrusowy aromat, nuty suszonych moreli, śliwek, orzechów i miodu.
Smak: Soczysty, owocowy, słodki, nuty kandyzowanych owoców, syropu słodowego, migdałów i tostowego chleba.
Finisz: Długi, owocowy, słodki.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów