Edradour jest najbardziej znana jako jedna z najmniejszych destylarni w Szkocji. Destylarnia od zawsze prowadzona była przez trzech ludzi. Produkowane jest tylko dwanaście beczek na tydzień. Rocznie w Edradour produkowane jest 1600 skrzynek whisky.
Alembiki są najmniejszymi używanymi do destylacji whisky w całej Szkocji. Jeśli byłyby mniejsze, zostałyby zakwestionowane przez brytyjski urząd skarbowy i uznane za przenośne czyli umożliwiające ukrytą, nielegalną produkcję.
Caledonia Edradour jest wydaniem specjalnie wybranym przez szkockiego muzyka i multiinstrumentalistę Douglasa Macleana i nazwanym jego słynną piosenką "Caledonia". Trunek destylowany w 1997, dojrzewający w beczkach po sherry. Po 12 latach zabutelkowany w mocy 46%.
Zapach: Słodki, kremowy i miodowy, z nutami Manuka, akcentami suszonych fig, daktyli, miękkiego sherry i odrobiny dębu.
Smak: Pełny i bogaty w nuty owoców jagodowych, miodu i masła. Wyczuwalne, dojrzałe granaty, sherry, karmel i kruszone migdały.
Fninsz: Ostry z zauważalnym posmakiem kokosa.