

Becherovka to wyjątkowa, tajemnicza goryczka z czeskich Karlowych Warów.
Początkowo sprzedawany w aptekach jako gorzki żołądek, jego właściwości lecznicze są nadal dyskutowane dzięki zawartości ponad 20 rodzajów roślin leczniczych.
Trzynaste źródło, jak nazywa się Becherovka w Karlovych Varach w nawiązaniu do 12 źródeł wody leczniczej miasta uzdrowiskowego, nadal jest produkowane według oryginalnej receptury.
Skład ziół jest objęty tajemnicą, a dokładny przepis znają tylko dwie osoby.
Ale jedno jest pewne: używane są tylko ekstrakty z roślin leczniczych i oryginalna woda z Karlowych Warów.
Becherovka podawana jest głównie jako aperitif lub digestif. Ale także jako long drink, np. z tonikiem, sokiem grejpfrutowym czy gazowaną wodą zyskuje coraz większe grono zwolenników.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów