Tullibardine to destylarnia położona na południu regionu Highlands, niedaleko granicy z Lowlands. Znana przede wszystkim ze swojej 10-letniej whisky single malt. Destylarnia w swoim portfolio ma trunki starzone w tradycyjny sposób jak również leżakujące w beczkach po sherry czy porto.
The Murray to szkocka whisky single malt, która wyprodukowana w 2005 roku została poddana leżakowaniu przez 12 lat w beczce bez filtracji. Trunek nie został również rozcieńczony wodą i posiada moc pochodzącą z beczki (56.3%). Dzięki takiemu zabiegowi trunek zyskuje na ostrości nie tracąc przy tym palety swoich aromatów. Charakter każdej butelki można opisać w dwóch słowach: słodka i pikantna.
Edycja limitowana - do sprzedaży trafiło tylko 6000 butelek.
Zapach: Ostry i słodki, mus czekoladowy, krem czekoladowy, cytrusy, ostre przyprawy,
Smak: Pikantny i słodki, z elementami cytrusowymi i słodkiego kremu,
Finisz: Długi z nutami kremu angielskiego