Tullibardine to destylarnia położona na południu regionu Highlands, niedaleko granicy z Lowlands. Znana przede wszystkim ze swojej 10-letniej whisky single malt. Destylarnia w swoim portfolio ma trunki starzone w tradycyjny sposób jak również leżakujące w beczkach po sherry czy porto.
The Murray to szkocka whisky single malt, która wyprodukowana w 2007 roku została poddana leżakowaniu przez 12 lat w beczce bez filtracji. Trunek nie został również rozcieńczony wodą i posiada moc pochodzącą z beczki (56.6%). Dzięki takiemu zabiegowi trunek zyskuje na ostrości nie tracąc przy tym palety swoich aromatów. Charakter każdej butelki można opisać w dwóch słowach: słodka i pikantna.
Zapach: Delikatny, świeżo ścięta trawa, kremowy karmel, nuty wanilii, tarta cytrynowa, nuta dębu, kokos.
Smak: Miękki, kremowy i karmelowy, lody waniliowe, akacenty cytrusowe, nuta dębu.
Finisz: Długotrwały, nuty dębu i cytrusów.