Edradour jest najbardziej znana jako jedna z najmniejszych destylarni w Szkocji. Destylarnia od zawsze prowadzona była przez trzech ludzi. Produkowane jest tylko dwanaście beczek na tydzień. Rocznie w Edradour produkowane jest 1600 skrzynek whisky.
Alembiki są najmniejszymi używanymi do destylacji whisky w całej Szkocji. Jeśli byłyby mniejsze, zostałyby zakwestionowane przez brytyjski urząd skarbowy i uznane za przenośne czyli umożliwiające ukrytą, nielegalną produkcję.
Edradour SFTC 10 Years Old to whisky, która nie jest ani filtrowana na zimno, ani nie zawiera żadnych dodatków kolorystycznych. Starzona jest przez ponad 10 lat w beczkach po rumie.
Doskonała propozycja dla koneserów lubiących posmak słodkich rodzynek, melasy i wanilli charakterystycznych dla trunków karaibskich - rumów.
Destylacja: październik 2007
Butelkowanie: styczeń 2018 r
Edycja ograniczona do 752 butelek na całym świecie!