Wild Turkey to przykład prawdziwego burbonu rodem z Kentucky. Alkohol o ponad 150-letniej tradycji, powstaje w destylarni założonej w 1869 roku przez rodzinę Ripy, na wzgórzach zwanych Wild Turkey Hills w Lawrenceburgu. Receptury od ponad 60 lat pilnuje Jimmy Russel wraz ze swoim synem, Eddiem. Wild Turkey jest wyjątkowym trunkiem, nie tylko ze względu na swoją wieloletnią tradycję, ale także proces wytwarzania i doskonałą recepturę.
Wild Turkey Kentucky Straight RYE to zestawienie destylatów (70% żyta, 20% kukurydza i 10% słodu jęczmiennego) w wieku od 4 do 5 lat dojrzewających w zwęglonych dębowych beczkach z dębu amerykańskiego.
Zapach: Owocowy, kremowy, toffi, nuta dębu, kandyzowane jabłka.
Smak: Słodki, miękki, złożony, karmelowy, skórka pomarańczowa, wanilia, dotyk dębu. Po chwili akcenty trawiaste, świeże.
Finisz: Długotrwały, pikantny i żytni.