.

White Oak AKASHI Single Malt Whisky 46% 0,5l


Japońska whisky single malt

Alk.46%

Poj. 0.5l
1 Przedmiot
379,00 zł
Brutto
Ilość
Ostatnie sztuki w magazynie

3% z kwoty wróci

na Twoje konto bonusowe - 11,37 zł

Akashi Whisky jest produkowany w Eigashima Shuzo, pierwszej japońskiej destylarni, która uzyskała licencję na wytwarzanie whisky w 1919 roku. 
Whisky Akashi jest jedyną whisky na świecie, którą produkuje Toji (mistrz w sztuce tworzenia sake), wprowadzając metodologie tworzenia sake do procesu wytwarzania whisky. Stosowana kadź destylacyjna jest mniejsza niż używana przez szkockie i inne japońskie destylarnie, co z kolei obniża poziom oleju fusel (produktu ubocznego w procesie fermentacji alkoholi). W rezultacie, whisky Akashi nie wymaga tak długiego procesu starzenia.
Prezentowana edycja jest whisky stworzoną w 100% ze słodowanego jęczmienia destylowana w gorzelni Eigashima w pobliżu miasta Kobe na wyspie Honsiu.
Dojrzewanie trwa łącznie pięć lat, najpierw whisky spędza dwa lata w hiszpańskich beczkach po sherry i kolejne trzy lata w beczkach typu Hogsheads.

Edycja limitowana - zabutelkowano jedynie 4500 sztuk tego trunku.

Zapach: Słodowy, nuty drzewne, dym, nektarynki, sherry.

Smak:  Owocowy, kremowa wanilia, miód, pietruszka, drobny dym torfowy.

Finisz:  Długotrwały, słodki, nuty drzewne, ślady wanilii.

2881
1 Przedmiot

Arkusz danych

Pojemność
0.5 l
Wiek dojrzewania alkoholu
bez deklaracji wieku (NAS)
Zaawansowane
edycja limitowana

Specyficzne kody

Polecane produkty

Oceny naszych
klientów

4,9
facebook button
Może Cię zainteresuje
0