Pierwsza whisky pochodząca z Namibii. Do produkcji tego trunku użyto słód pozyskiwany z prosa perłowego, pochodzącego z Afryki, które jest podstawowym pożywieniem wielu mieszkańców Namibii. Do jego suszenia użyto dymu z podpalanych odchodów słonia afrykańskiego w lokalnej winnicy Erongo Mountain Winery. Pozostałe składniki to: kukurydza, pszenica i palące afrykańskie słońce!
Whisky następnie dojrzewa w mocno przypieczonych beczkach barrique używanych do maturacji wina w surowych górach Erongo. Klimat tam jest bardzo specyficzny, wysoka amplituda temparatur i wilgotności powoduje że Ondjaba potrzebuje tylko trzech lat, aby rozwinąć swój delikatny, zrównoważony aromat. Pomimo 46% i młodego wieku whisky ma niezwykłą łagodność. Nawet wytrawni miłośnicy whisky są zaskoczeni wyjątkową i zróżnicowaną strukturą smakową i głębią finiszu.
Zapach: Delikatna wędzona nuta, która przypomina grillowane mięso z dziczyzny. Lekko orzechowy, nuty dymu z cygar.Smak: Delikatny, pikantny, orzechowy, nuty tytoniu, dymu. W tle rozwijają się akcenty gruszek i wanilii.Finisz: Długi, przyjemny.