

Gin to wyjątkowy alkohol, którego smak przeważnie kojarzony jest z jałowcem. Również od tej rośliny wywodzi się nazwa trunku, która w staroholenderskim brzmi genever, po francusku geniever, czy włosku ginepro - czyli właśnie jałowiec. Historia ginu sięga dalekiego średniowiecza, a jego wynalezienie przypisuje się medykowi Franciscusowi Sylviusowi - wtedy trunek uważany był za lekarstwo ziołowe. Istnieje kilka sposobów wytwarzania tego charakterystycznego alkoholu i to właśnie te sposoby klasyfikują gin na: London Dry Gin, Distilled Gin i Gin - gdzie dwa pierwsze są wyraźnie wyższej jakości od trzeciego. Oprócz wyraźnie jałowcowych ginów możemy spotkać bardzo cytrusowe i szlachetne wersje, które przypadną do gustu niejednemu smakoszowi.
Nowoczesny klasyczny wytrawny gin oparty na najlepszych tradycjach angielskich gorzelników, ale z własnym akcentem, aby stworzyć doskonale zbalansowany gin.
Gin, który według słów Martina Millera „smakuje jak gin”.
Dry Gin Martina Millera jest destylowany w Anglii, następnie wysyłany do Islandii i nasycony najczystszą arktyczną wodą.
Zainspirowany składnikami powszechnie używanymi w domowej recepturze grzanego wina w Anglii i Islandii, Martin Miller's Winterful Gin zawiera cynamon i skórkę mandarynki, dodawane podczas trzeciej destylacji, w oryginalnej mieszance.
Składając hołd najlepszym zimowym tradycjom Anglii i Islandii, ten sezonowy wariant wyróżnia się rozgrzewającym profilem smakowym.
Zapach: Ciepły, złożony, intensywny aromat mandarynki, nuty cynamonu.
Smak: Pikantno-słodki, słodki cynamon, nuty kardamonu.
Finisz: Długotrwały, mandarynkowy, cytrusowy aromat, przyprawy.
Arkusz danych
Specyficzne kody
Może ci się również spodobać
Oceny naszych
klientów